Sabina Ipari és Kereskedelmi Zrt.

Sabina Zrt.

Tisztelt Látogatónk!

Cégünk több mint fél évszázados múltra tekint vissza, mivel Szombathelyi Háziipari Szövetkezet néven már 1952-ben megkezdte tevékenységét, azóta pedig több átalakulást és jelentős növekedést követően 1989-től Sabina Ipari Szövetkezet néven, jelenleg pedig mint Sabina Kereskedelmi és Ipari Zrt. néven működik tovább.

A jelen szempontjából ezutóbbi az igazán jelentős dátum, mert ekkor kezdődött meg szoros együttműködésünk a svájci székhelyű, prémium kategóriás dizájnbútorokat gyártó Vitra céggel.

Miután kizárólagos partnerünkké váltak, a hangsúly az egyedülállóan precíz és prémium minőségű anyagokból készült bútorok gyártására tevődött.

Három fő tevékenységünket - szabás, varrás, kárpitozás -, 350 fő végzi, illetve támogatja.

A korszerű gyártástechnológia, a modern könnyűipari berendezések és a komoly szakmai múlt stabil alapot biztosítanak a cég és minden munkatárs számára.

Cégünk családias jellege a folyamatos fejlődés, és növekedés mellett is megmaradt, amire büszkék vagyunk, és a jövőben is célunk ezt megőrizni.

Éppen ezért a termelés növelése és fejlesztése mellett azt is tudjuk, hogy sikerünk kulcsa munkatársainkban rejlik, így az ő fejlődésüket is nyomonkövetjük és a LEAN elveknek megfelelően támogatjuk.

 

LEAN - vállalati filozófia

A Sabina Zrt. a könnyűipari tevékenységeket folytató cégek közül egyedülálló módon az autóiparban már jól bevált LEAN módszerek szerint alakítja termelői és termeléstámogatói folyamatait.

A LEAN (jelentése: ’karcsú’) egy olyan gondolkodásmódot jelent, melynek fókuszában a legmagasabb vevői elégedettség elérése áll, a vállalat lehető leghatékonyabb működése mellett a veszteségek csökkentésével, a gyártási folyamatok optimalizálásával.

A LEAN módszerek és eszközök a vevő, valamint a vállalat céljainak elérését egyaránt segítik a emberközpontúság megtartásával, és itt fontos megjegyezni, hogy a LEAN bevezetése nem cél, hanem olyan elvek összessége, melyeknek a vállalat minden folyamatában jelen kell lenniük.

Cégünknek fontos, hogy leendő dolgozóink is ezen elvek szerint dolgozzanak, hogy megmaradhassunk az a munkahely, ahová mindenki jó érzéssel léphet be.