Tevékenységeink
A cég profilja Szabás Varrás Kárpitozás

A cég profilja

Prémium minőségű dizájnbútorok gyártása a Vitra céggel szoros együttműködésben a szabástól kezdve, a varráson át, egészen a kárpitozásig.

Az egyedi tervezésű bútorairól híres, svájci központú Vitra számos modellje kizárólag nálunk, Szombathelyen készül. Míg hazánkban kevésbé ismert márkáról beszélünk, addig világszerte 4 kontinens, sok országában jelen van a felsőkategóriás bútorokat tervező és gyártó cégek között.

Fő profilunkat 3 termékkategória alkotja. A „System” és a „Seating” az irodai bútorokat és székeket foglalja magába, míg a „Home” kategória az otthoni ülőgarnitúrákat.

Cégünk a termékfejlesztéstől kezdve jelen van a termékek elkészítésében, amihez a több évtizedes könnyűpari szakértelmünk nagyban hozzájárul.

Ez a magyar szakértelem és a német precizitás tette lehetővé, hogy a magyarországi könnyűipari hanyatlás ellenére fennmaradtunk és stabil céghátérrel rendelkezünk.

A stabilitás biztosít teret a fejlesztéseknek, így korszerű, lendületesen fejlődő és megbízható munkahelyet biztosítunk dolgozóink számára, akik barátságos munkakörnyezetbe érkezhetnek nap mint nap.

Célunk a multinacionális vállalatoknál alkalmazott és jólbevált elvek, folyamatok alkalmazása úgy, hogy a lehető legmagasabb minőségi célokat érjük el. Emellett kiemelten fontos, hogy a vállalkozás családias jellege megmaradjon.

Szabás

A bútorkészítés első olyan művelete, ahol a szabásmintákból kézzel fogható alkatrészek készülnek részben kézzel, nagyrészt félautomata vágóberendezéseink segítségével.

A megfelelő gyártáselőkészítést követően a bőr és a szövet alapanyagok szabása elkülönülve, speciális berendezések segítségével történik.

A textilszabászaton naponta mintegy 1500 méter szövetet használunk fel 5 vágóberendezésünkön elosztva.

Cél, hogy a szövet típusát és vastagságát figyelembe véve maximális kihasználtsággal dolgozzon a berendezés a termelékenység növelése és a dolgozók fizikai munkájának csökkentése érdekében.

A kézi szabászaton a mintás alapanyagok szalagkéses és kézi szabászgépekkel kerülnek leszabásra annak érdekében, hogy az összevarrás során történő mintaillesztés megfeleljen a magas minőségi követelményeknek.

Bőrszabászatunkon a legmodernebb eszközökkel történik a bőrök minőségellenőrzése és szabása. Az átlagosan 5 m2 -es marhabőrlapokat speciális berendezésen digitalizálva bevizsgáljuk, és a különböző minőségi követelmények szerint kiszabjuk belőlük az alkatrészeket.

Az elkészült bőr, illetve szövet szabványokat ellenőrizzük, majd előkészítjük a további varrodai megmunkálásra.

Varrás

A bőr és szövet kárpitok összeállítása az előkészítő műveletektől kezdve a készre varrásig modern varrógépeink és varróautomatáink segítségével történik.

A varrás, attól függően, hogy egyedi vagy nagy darabszámú a megrendelés, műveletbontásban vagy modellenként történik. Ez azt jelenti, hogy varrőnőink a szakszerű betanítást követően képesek adott modelleket elejétől a végéig elkészíteni, vagy bizonyos részműveleteket elvégezni.

A változatos és nagyszámú vevői megrendeléseket több mint 120 varrógéppel és egyedi varróautomatákkal teljesítjük egy műszkos munkarendbe osztva.

Ennél a munkafolyamatnál is fontos az ügyesség, precizitás és a szépérzék.

Kárpitozás

A végső gyártási művelet, ahol a bútor típusától függően változatos ragasztási és erősítő eljárásokkal szivacsot, majd a készre varrt kárpitot rögzítjük az ülőalkalmatosságok fém, illetve favázára.

Sokféle segédanyagot használunk a kényelmes ülő-fekvő felület kialakítása érdekében, ami megnöveli a bútor értékét, élettartama meghosszabbodik, mivel nemcsak a dizájn fontos.

A világszínvonalú Vitra tervezőinek köszönhetően minden egyedi felépítésű modell anatómiailag tesztelt, így a végtermékek ötletesek, esztétikusak és rendkívül kényelmesek. Ez adja a stílus igazi minőségét.

A kárpitozást is szak- és betanított munkásaink végzik egy vagy két műszakban. Ahogy a varrodában, ezen a területen is nagyon fontos a kézügyesség, a szépérzék és a saját munkára irányuló magasszintű igényesség.

Ha ezekkel a tulajdonságokkal rendelkeznek jövendő munkatársaink, mi megadjuk az alapot és a támogatást a betanuláshoz és a további fejlődéshez.